woensdag 4 april 2012

Waarom steeds meer ondernemers voor payrolling kiezen

U vraagt zich wellicht af wat payrolling precies is. Een bedrijf geeft een payroll onderneming de opdracht om voor haar werkgevers de juridische en administratieve aangelegenheden te regelen. Hierbij kunt u denken aan het overzichtelijk opzetten van de afdracht van sociale premies, salarisadministratie en de pensioenen. Let wel op dat het personeel dat via een payrollonderneming te werk gaat los staat van de cao van de desbetreffende bedrijfstak en een beroep hierop doen heeft geen nut.

Freelancers kunnen uw payroll regelen

Een veel gebeurende optie is dat een bedrijf een freelancer aanneemt om de payroll te verzorgen. Hiervoor hoeft een freelancer niet per definitie een VAR (verklaring arbeidsrelatie) te hebben. Hierbij worden freelancers in dienst genomen van de payrollonderneming waardoor de facturatie aan de opdrachtgever en de salarisadministratie verzorgt wordt door een payroll bedrijf.

Payrolling is gemakkelijk voor een onderneming

Er zijn vele ondernemers die gebruik maken van payrolling, steeds meer ondernemers ontdekken deze optie. Hierdoor kunnen ondernemers zich weer bezig houden met ondernemen in plaats van met andere randzaken. Tevens worden de financiële risico’s van het personeel afgedekt waardoor eigenlijk beide partijen tevreden zijn. Wat verder een voordeel is, is dat u niet op hoeft te draaien voor dingen waar u geen grip op heeft. Wanneer een werknemer dus ziek is, heeft u geen kosten. Dit is ook van toepassing wanneer u geen werk heeft. Het heeft dus een grote meerwaarde met betrekking tot de flexibiliteit van uw onderneming.

De werkwijze van een payroll is onderscheidend

De werking tussen een payroll bedrijf en een klant is veelal een wisselwerking. Vaak zijn payrolling bedrijven sterk geautomatiseerd, waarbij variabele kosten dus een kleine rol spelen. Hier profiteert u van als klant, u maakt dus eigenlijk gebruik van een systeem waar u iemand voor inhuurt. Vaak kunt u de software zelf inrichten. Hierbij hebt u eigenlijk alles in eigen hand. Vooraf is het de bedoeling dat heldere afspraken maakt zodat beide partijen profiteren van een samenwerking. Het is tevens belangrijk om de prijsstelling direct goed te communiceren. Het is lastig om een transparant bureau te vinden, vraag daarom naar een kostenpagina. Deze is veelal aanwezig echter is deze niet direct op de homepage zichtbaar. De marge bij payrolling verschillen dan ook, de één wil 3% marge, de ander wil 6% marge. Hier is veel speling tussen, daarom adviseren we u altijd directe vragen te stellen waarbij een kort maar krachtig antwoord kan volstaan. Wederom is transpiratie erg belangrijk. Naast de werkwijze is het belangrijk dat uw zaken altijd toegankelijk zijn, u moet op afstand uw zaken kunnen regelen. Het personeel dat werkzaam is bij het payroll bedrijf is daarbij van essentieel belang. Daarom is het afspreken van een 24 uur norm iets wat een aanrader is. Op deze manier staat eigenlijk de afnemer centraal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten